Zaujímate sa len o stavebné zámery určitých objemových kategórií?

Blog

Slovenský stavebný trh je, čo sa týka finančných objemov stavieb, veľmi široký. Vlastne sa dá povedať, že je komplexný v celom svojom rozsahu. Preto sa dodávatelia stavebných činností alebo stavebných materiálov často zameriavajú len na stavebné zámery spadajúce do niektorých im z určitých dôvodov vyhovujúcich objemových kategórií. V databáze ISTAV môžu užívatelia jednoducho sledovať len tie kategórie, ktoré sú pre nich kľúčové, a zbytočne sa tak nemusia zaoberať pre nich menej zaujímavými alebo úplne nezaujímavými stavebnými zámermi.

Reálnu predstavu o kvantitatívnom zastúpení jednotlivých objemových kategórií stavebných projektov v databáze ISTAV si môžete urobiť z dokumentu „Štatistiky produktov za rok 2017“ známeho už z niektorých našich predchádzajúcich článkov (napr. články „O akých typoch stavieb najčastejšie informujeme“ alebo „Aké typy projektov obsahuje databáza ISTAV?“). Konkrétne štatistické čísla za minulý rok i za jednotlivé štvrťroky a celoročný grafický prehľad sú uvedené ďalej. 

 

Štruktúra databázy ISTAV podľa hodnoty projektov produkovaných v roku 2017

Z uvedeného prehľadu teda vyplýva, že produkcia služby ISTAV obsahuje ako projekty v nižších objemoch výstavby (napr. projektov do 200 tis. EUR bolo vlani 14 776), tak aj projekty vyššieho objemu výstavby (projektov nad 400 tis. EUR bolo vo vlaňajšom roku 7 146).

Kompletné prehľady produkcií ako kompletných celoročných, tak aj čiastkových štvrťročných sú k dispozícií na stránke štatistík.

Naša databáza stavebných projektov ISTAV je naozaj významným zdrojom informácií o stavebných zámeroch. Ak sa o nej chcete dozvedieť viac, napíšte nám

Istav Media, s.r.o.
26.04.2018

Chcete viac informácií?

Zadajte svoje údaje a radi sa vám ozveme do nasledujúceho pracovného dňa.

Podporujeme: